Munții Trascăului: Circuitul Pietrei Secuiului


Informatii pe scurt:

Traseu: Rimetea – >Colții Trascăului – >Piatra Secuiului –> Rimetea

Marcaj :

 

Durata: 5 ore

Distanța: 7 km

Diferență de nivel: +627 m/ – 627 m

Dificultate: medie

Data: 15.08.2015, 29.07.2017 si 30.08.2020

Filmul drumetiei noastre

Daca va plac drumetiile in natura si vreti sa explorati locuri noi alaturi de noi, va rugam sa va abonati la canalul nostru de YOUTUBE

Fotografii si povestea noastra

Pe Piatra Secuiului am urcat de 3 ori, in 2015, 2017 si in 2020 si desi nu este un munte inalt de fiecare data ne-a oferit peisaje si trairi interesante.

In 2020, am pornit la ora 12 de la intrarea in satul Rimetea (dinspre Buru). Drumul merge o portiune pe o pasune apoi intra in padure si devine din ce in ce mai abrupt,

La ora 13,40 iesim din padure deasupra Coltilor Trascaului. Ne oprim cateva minute si apoi o luam pe traseul de creasta spre varful Piatra Secuiului.

La ora 14, 30 ajungem pe Varful Piatra Secuiului aflat la altitudinea 1238 m, Acum in 2020, varful l-am gasit marcat cu doua borne vopsite in tricolorul Romaniei. In anii precedenti l-am gasit diferit, o sinura borna, alt tricolor…

Varful ne ofera privelisti spectaculoase asupra imprejurimilor. Satele Rimetea siColtesti par niste jocuri in miniatura.

Inapoi ne intoarcem pe hornul dintre cele doua parti ale masivului: Piatra Secuiului si Coltii Trascaului. Poteca nu este deloc prietenoasa cu noi deoarece este plina de grohotis si pietris si este destul de abruta.

La ora 16,40 am ajuns in sat unde am admirat alaturi de multi alti turisti frumoasele case albe din jurul Pietei Mari.

Satul Rimetea este deosebit de intersant deoarece casele au fost renovate pastrand intocmai forma lor de la inceputul secolului al XIX-lea. Ca semn de recunoastere în 1999 localitatea Rimetea a fost distinsă cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material. Imaginile sunt din 2015 deoarece in 2020 am filmat si nu am facut fotorafii.

Luam apa de la izvor apoi mergem la intrarea in sat sa ne recuperam masina, incheind astfel circuitul nostru.

Harta si GPS-ul drumetiei noastre

Facebook Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.