Olanda aprilie 2019


In primavara lui 2019 am ajuns in Olanda cu speranta ca  vom cunoaste  mai bine aceasta tara, oarecum misterioasa. La prima vedere cum poti numi altfel  o tara care se dezvolta fara probleme  la 200 m sub nivelul marii. Citind mai mult,  insa, aflam ca nu este o intamplare sau un mister faptul ca valurile marii nu napadesc peste uscatul de la nivelul inferior ci este vorba despre munca de sute de ani a olandezilor care au reusit sa cladeasca inginereste aceasta tara.  „Dumnezeu a facut lumea si olandezii au facut Olanda” este un proverb dar eu cred ca oamenii  tot impreuna cu Bunul Dumnzeu  au reusit aceasta performanta.

Am mai trecut prin Olanda si in 2007 in drumul dintre Paris si Hamburg  si in 2009 cand ne-am oprit pentru 2 nopti in Amsterdam, De fiecare data ne-am dorit sa o exploram  mai  amanuntit Dorinta  se amplifica in fiecare primavara cand florile imbracau tara in sarbatoare si pe FB apareau numeroase fotografii cu Olanda incendiata de lalelele inflorite.

Dupa un drum de 2 zile (Olanda se afla la 2.000 Km de casa) am intrat in Olanda si in cele 5 zile cat am ramas am vizitat: Grădina Keukenhof (19.04.2019), satul Giethoorn (20.04.2019),  localitatile Edam si Marken (20.04.2019) si apoi am  zburat vreo 300 Km pe biciclete prin orase celebre dar si satuce izolate, printre mori de vant, printre mari de lalele dar si mari adevarate, am trecut canale, ne-am bucurat de salcii curgatoare si de copaci infloriti, atingand numeroase puncte de interes turistic, cum ar fi: Utrecht, Gouda, Morile de vant din Kinderdjik, Delft, campurile de flori dintre Leiden si Lisse,  dunele de pe coasta de vest (Marea Nordului), Amsterdam  si multe alte locuri frumoase (21-23.04.2019) .

Articolele urmatoare despre locurile vizitate in Olanda sper sa ne  aminteasca mereu despre aceasta tara minunata si sa ne invete sa adancim in sufletul nostru tot ce vedem si traim frumos la un moment dat (cum a fost aceasta calatorie) chiar daca din exterior ne ataca diverse incercari.

Olanda 2019: Grădina Keukenhof

Olanda 2019: 3 zile pe biciclete (300 Km)

http://https://peisajelecalatorului.com/2019/05/26/3-zile-si-300-km-prin-olanda-pe-biciclete/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *