Croatia: Lacurile Plitvice


Vacanta noastra in 2013 am facut-o pe cont propriu si a facut parte din circuitul balcanic cu masina: Turcia (Istanbul), Grecia (Ouranopolis-Muntele AthosSalonic, Meteora) , Muntenegru (Ulcinj, Sveti Stefan, Budva, Kotor), Croatia ( Dubrovnik , Trogir si Lacurile Plitvice)

Parcul National Plitvice este o rezervatie naturala  care cuprinde 16 lacuri, si 92 cascade intinse pe 300 kilometri patrati amplasate intr-o  zona muntoasă carstica  printre paduri fermecatoare. Parcul a fost  infiintat in anul 1949  iar din anul 1979 este inclus in  Patrimoniului UNESCO.

Bilete intrare parc: bilete online

Autobuz: clik aici

Cazare:  variante de cazare  se gasesc pe BOOKING  la preturi incepand cu 50 euro/camera de 2 persoane/noapte in locatii aflate la doi pasi de intrarile in Parcul National (Rudanovac, Korenika, Vranovaka). Pentru rezervari clik aici BOOKING

Data:07.08.2013

______________________________________________________________________

In circuitul nostru prin Balcani din vara lui 2013  nu am crezut ca ne mai poate uimi ceva. Desi plecasem cu asteptari mai mici avand in vedere ca mergeam spre sud si nu spre nord-vestul renumit al Europei am intalnit la fiecare oprire  locuri superbe greu de descris prin cuvinte sau fotografii. Dar iata ca nici ultima oprire din aceea vacanta nu ne-a dezamagit: Parcul National Plitvice!

Pentru Bilete exista varianta cumpararii biletului la intrare sau  bilete online. Noi am achizitionat biletul de la intrare si nu a durat mult.

Cu biletul in mana a trebuit sa alegem ce traseu din cele 7 existente (notate cu A,B,C,E,F, H, K.) sa urmam care pot fi parcurse in 2-8 ore. Pentru documentare clic plan parc Plitvice. Noi am ales varianta C de 4-5 ore, de aproximativ 8 Km. Punctul de pornire a fost Intrarea 1 si a cuprins un circuit care ne-a purtat in zona lacurilor inferioare si superioare, cele mai frumoase cascade Cascada Mare, Veliki Prštavac și Mali Prštavac).

  

Frumusetea lacurilor este amplificata de padurile umbroase care ne-au ferit de soarele arzator dar au  asigurat si un cadru fotogenic deosebit prin impletirea lor cu lacurile albastre si stancile albe.

Plimbarea prin interiorul parcului a cuprins drumetii pe poteci amenajate, poduri suspendate dar si o plimbare cu barca electrica iar la intoarcere un tren/tractor  ne-a ajutat sa incheiem excursia noastra din aceasta frumoasa zi, drumetie de 8 Km.

Traseul nostru a cuprins si pesteri care au intregit tabloul unui parc natural complex.

Aceasta a fost plimbarea noastra printr-un tinut de poveste. Deoarece eram cazati aproape de parc, seara ne-am intors (biletul era valabil intreaga zi) si am mai admirat inca o data frumusetea acestui colt rar de lume.

A doua zi am pornit spre casa incheind frumoasa noastra vacanta prin Balcani!

Facebook Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.