Cu masina prin Europa-circuit 2018 (Austria si Italia)


Concediul nostru cu masina prin Europa in anul 2018 a constat in parcurgerea a 2.800 Km (de la iesirea din tara) si inca vreo 500 Km de/pana acasa, traversarea a patru tari (Romania, Ungaria, Austria si Italia), opt nopti de  cazare (5 nopti in Italia si 3 nopti in Austria) si multe, multe emotii de care ne amintim acum cu mare placere. Special in acest circuit a fost faptul ca masina a transportat pe plafon si 2 biciclete (cam invechite, ce-i drept) care ne-au ajutat sa transformam concediul nostru in unul activ si plin de aventura. Ii spunem concediul activ nu doar pentru traseele minunate de bicicleta pe care le-am facut ci si pentru faptul ca am batut cararile celebrilor Dolomiti, fara telecabine, telescaune sau altceva. Doar noi in bocanci!

Programul nostru activ s-a concretizat in:

1.Traseul de 200 Km cu bicicleta din Bolzano la Verona (Italia)

Acest traseu  porneste din muntii Dolomiti, din orasul Bolzano  pe langa raul Adige si ajunge in Verona. Noi am facut acest traseu atipic, deoarece nu am gasit loc de parcare in Bolzano si am pornit pe biciclete, din Trento pana in Verona. Din Verona ne-am intors cu trenul in Bolzano, de unde am venit   reintregind traseul pana in Trento, pe doua roti. Fata de harta de mai jos, noi am ales sa pedalam doar pe lanag rau, nu ne-am abatut de la cursul lui.

Harta Bolzano în Verona

Nu am cuvinte sa expun frumusetea traseului prin care am trecut , prin livezi si peisaje montane unice atingand  orase cu o cultura atemporala sau sate tipice tiroleze. Sentimentele de libertate si beatitudine s-au activat in sufletul nostru (chiar daca pentru putin timp) si au parfumat bagajul de amintiri cu care ne-am intors acasa. 

2. 3 trasee deosebite de trekking  in Muntii Dolomiti (Italia)

Muntii Dolomiti sunt spectaculosi. Le-am vazut  piscurile crestate si golase in multe fotografii care ne-au strigat (de multi ani) sa-i surprindem, pe viu. Anul acesta strigarea lor a avut raspuns si, iata, dupa tura pe biciclete de la Bolzano la Verona, am ajuns sa facem trei drumetii pe potecile lor.

       –  Traseul in  jurul Tre Cime a fost frumos si spectaculos. Ne-am incarcat privirile si sufletele cu imagini minunate. De la Lacul Misurina am urcat soseaua alpina pana la Refugiul Auronzo, unde am lasat masina si am pornit mai departe intr-un circuit care inconjura celebrele si uriasele stanci (Tre Cime).

         –  Traseul in jurul Cinque Torri a fost la fel de minunat. Fiecare moment de pe traseu a fost o sarbatoare inveselita de perspective minunate care se intindeau in fata ochiilor nostri. Am pornit traseul de la Refugiul Fedare, am urcat la Refugiul Averau  si apoi mai departe pana la Cinque Torri pe care I-am inconjurat.

         –  Lago di Sorapiss a fost obiectul vizat de noi in a treia zi de Dolomiti. Am pornit traseul din  Passo Tre Croci si tot drumul ne-a oferit privelisti superbe. Masivul Sarapiss nu strica deloc renumele Dolomitilor iar lacul cu acelasi nume, a fost bomboana de pe tort care a finalizat excursia noastra in faimosii munti.

3. Traseul de 23 Km cu bicicleta in jurul lacului Hallstatt (Austria)

Traseul in jurul lacului Hallstatt nu a fost unul greu sau lung (doar 23 Km) dar a fost unul pe care greu putem sa-l uitam. Muntii care inconjoara lacul par ireali, creati parca anume sa-l ocroteasca, culoarea intunecoasa a apei permite muntilor, florilor si copacilor sa se oglindeasca in ea iar localitatile din jurul lui pareau parca din poveste. Si noi in mijlocul lor pedaland sau impingand bicicletele noastre obosite cu sufletul incarcat de ganduri frumoase. 

 Jurnalul concediului nostru a fost cam asa:

Ziua 1 ( 8 iulie 2018)

Traseu cu masina: Romania (vama Bors)->Fügen (Austria) – 950 Km

Obiectiv: Fügen

Ziua 2 ( 9 iulie 2018)

Traseu cu masina: Fügen (Austria)->Trento Italia- 215 Km

Obiectiv: Trento

Ziua 3 ( 10 iulie 2018)

Traseu cu bicicleta: Trento->Verona -115 Km

Obiective: Peisajul pitoresc al Vaii Adigee, Rovereto, Chizzola, Avio

despre traseul cu bicicleta de la Bolzano la Verona am scris aici

Ziua 4 ( 11 iulie 2018)

Traseu cu trenul: Verona -Bolzano

Traseu cu bicicleta: Bolzano -> Trento  -80 Km

Obiective: Verona, Bolzano, Peisajul pitoresc al Vaii Adigee,

despre traseul cu bicicleta de la Bolzano la Verona am scris aici

Verona (stanga sus si jos) Bolzano (dreapta sus ) Valea Adigee intre Bolzano si Trento

Ziua 5 ( 12 iulie 2018)

Traseu cu masina: Trento->Misurina->Refugiul Auronzo->Malga Ciapela-250 Km

Obiectiv: Dolomiti-Tre Cime, despre ziua 5 am scris aici

Ziua 6 ( 13 iulie 2018)

Traseu cu masina: Malga Ciapela->Refugiul Fedare->Malga Ciapela-50 Km

Obiectiv: Dolomiti-Cinque Torri , despre ziua 6 am scris aici

Ziua 7 ( 14 iulie 2018)

Traseu cu masina: Malga Ciapela->Passo Tre Croci ->Rangersdorf-150 Km

Obiectiv: Dolomiti-Muntele si Lacul Sorapiss, despre ziua 7 am scris aici

Ziua 8 ( 15 iulie 2018)

Traseu cu masina:  Rangersdorf->Hallstatt ->Viena -475 Km

Traseu cu bicicleta: in jurul lacului Halstatt -23 km

Obiectiv: Lacul Hallstatt, despre ziua 8, cu bicicleta in jurul lacului am scris aici

Ziua 9 ( 16 iulie 2018)

Traseu cu masina:  Viena->Romania-490 Km+250 Km prin Romania

Utile

Cazare: rezervarile le-am facut pe: BOOKING  la prețuri cuprinse între 50-65 Euro/camera 2 pers/noapte (1 noapte la Fügen, 2 nopti la Trento, 2 nopti la Malga Ciapela, 1 noapte in Rangersdorf, 1 noapte în Viena). Daca rezervati pe aceasta pagina, la sfarsitul sejurului, veti primi 10 % inapoi (doar pentru prima rezervare): aici BOOKING  

Transport: vigneta-10 Euro Ungaria/10 zile și 8 Euro-Austria/10zile; taxa pasul Brenner (la granita Austria-Italia: 8 Euro; combustibil: aprox 1,1-1.2 Euro/litru in Austria si 1,5 Euro/litru in Italia;

Taxa acces spre Tre Cime (de la Lacul Misurina la refugiul Auronzo): 30 Eur

Tren Verona -Bonzano 11 Euro/pers+3,5 Euro/1 bicicleta

Mancare: 8 Euro (pizza/paste)/La supermaketuri preturi mai mari decat la noi aproximativ cu 50%

 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *