Marea de narcise din poiana Negrileasa


Obiectiv: Muntii Metaliferi: partea estica a Varfului Valcoi (1.348 m)

Altitudine: 1150-125 m

Acces-cu masina din satul Bucium, prin valea Negristi, pana la Cabana Negrileasa

            -drumetie 20 minute de la cabana Negrileasa si pana la poiana cu Narcise

Data: 14 aprilie  2017

UTILE:

Cazare: Judetul Alba are multe hoteluri si pensiuni acceptabile la pret si confortabile. Daca rezervati pe aceasta pagina, la sfarsitul sejurui, veti primi 10 % inapoi (pentru prima rezervare). Clic  aici BOOKING 

___________________________________________________________________

Sa stim sa ne bucuram de lucrurile marunte este, probabil, frumusetea vietii, Atunci cand suntem suparati sau poate doar prea obositi cautam  alinare in diverse locuri si bineinteles, de cele mai multe ori, nu o gasim. Dar cel mai accesibil si eficient leac este sa privim putin in jurul nostru la lucrurile simple. Poate fi fata senina a unui om bun, cerul cu nori jucausi sau doar o floare. Pentru ca, asa cum spunea  Goethe: „Florile sunt cele mai frumoase cuvinte şi hieroglife ale naturii, prin care ne arată cât de mult ne iubeşte.”

In cautarea frumusetii florilor care sa ne umple sufletul cu bucurie, am pornit duminica 14 mai spre Poiana cu narcise de la Negrileasa.

Din satul Poieni (comuna Bucium) am urcat pe drumul proaspat pietruit pentru festivalul ce va avea loc saptamana viitoare, cu masina, pana sus la Cabana Negruleasa. Aici, vizavi de cabana, cautam marea de narcise pentru care am venit aici, pe care am vazut-o in multe fotografii. Googlemaps arata ca am fi in mijlocul rezervatiei. Eram dezamagiti! Aici era o poienita presarata doar cu cateva flori albe,  Dar am continuat sa le cautam si in poiana de dincolo de palcul de brazi care ne apar in fata. Mica noastra drumetie printre brazi si peisaje de poveste a durat aproximativ 20 minute.

Drumul prin paduricea de conifere nu este foarte lung si dupa putin timp ajungem la poiana ninsa cu narcise.  Covorul de minunatii albe  lumineaza zona precum niste diamante care isi reflecta stralucirea pana la cer.

In tara exista multe rezervatii naturale de narcise (Dumbrava Vadului-Brasov, cea mai mare din Europa, Negrasi-Arges, Masivul Saca-Bistrita, sesul Mogoseni-Bistrita, etc) dar cea de la Negrileasa este incadrata intr-un cadru natural de poveste. Muntii acoperiti de brazi s-au dat la o parte sa faca loc covorului pictat cu narcise.

Rezervatia naturala se afla in Muntii Metaliferi, aproape de varful Valcoi (1348), la altitudinea de 1150-1250 m. Doar rezervatia din Muntii Rodnei, masivul Saca se afla la altitudine mai inalta decat aceasta, la 1600m, Ne-am plimbat in voie printre narcise, calcand cu grija sa nu strivim bijuteriile albe, la umbra falnicilor brazi.

Narcise, narcise, narcise! Cat vezi cu ochii, doar narcise…

Ne-am bucurat de frumusetea simpla a acestor narcise si de mireasma puternica pe care o emanau. Si de atitudinea lor! Fara griji ca poate maine nu vor mai fi! Astazi sunt aici si incanta  lumea din jur! Printre picaturi de ploaie, intreg peisajul parea proaspat si intact. Plimbarea printre milioane de narcise a fost  o biecuvantare si o incarcare cu energie buna pentru saptamana care a urmat.

 

Daca va intereseaza si alte obiective turistice in Alba: obiective turistice alba

 

Facebook Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.