Cu masina prin Europa- circuit 2016 (Austria și Bavaria)


Să iei harta Europei, să punctezi localitățile unde vrei să ajungi, să trasezi linii de-acasă și până la aceste puncte, acesta este începutul planificării unui circuit prin Europa. Apoi, te-apuci să calculezi: câti Km poti face într-o zi, cât timp îți ia să vizitezi obiectivele turistice pe lânga care treci, unde și cât te-ar costa cazarea, cât costa combustibilul, vignete, taxe drum. În cazul în care, după socoteli, nu te încadrezi în bugetul pe care ți-l permiți, schimbi sau reduci traseul. 

Familia noastra a inceput să „bată” Europa cu mașina în anul 2007 și de-atunci am atins câteva puncte îndepartate ale bătrânului continent (Londra, Istanbul) am plutit cu feribotul peste mări, am trecut prin tuneluri de zeci de Kilometri, pe autostrazi suspedate dar și pe drumuri înguste și înclinate, am străbătut șosele alpine de peste 2550 de m altitudine dar am mers și mii de Kilometri pe langa mări azurii. De fiecare dată ne-am întors cu amintiri și trăiri minunate.

În anul 2016 am ales un circuit nu foarte îndepărtat dar care ne-a purtat prin Austria de dincolo de Viena și puțin prin Bavaria Germaniei, prin locuri minunate Am făcut aproximativ 2.500 Km calculati de la ieșirea din țară, pe la vama Borș .

Ce-am vazut?

1.Orasul Debrecen din Ungaria. Ne-am plimbat prin centrul orașului printr-o piață frumoasă cu cladiri vechi și cafenele în mijlocul căreia tronează frumoasa  Biserica Mare Reformată construită  în perioada 1805-1823,

2. Lacurile din zona  Salzkammergut despre care am scris  aici . Ne-am plimbat 3 zile printre lacuri cristaline înconjurate de munți falnici și de localități elegante și pline de istorie. Lacurile Gosau, Hallstratt, Wolfgang, Hintersee precum și localitățile Gosau, Oberdraum, Hallstratt,  Bad Ischl, Sankt Gilgen și Salzburg au fost câteva din punctele de pe harta între care și-a croit drumul, mașina noastră.

3. Frumoasele localități aflate la umbra  vârfului Zugspitze, de-o parte și de alta a graniței dintre Austria și Germania, despre care am scris aici. În cele 3 zile cât am stat aici am urcat pe renumitul vârf Zugspitze (cel mai înalt vârf din Germania), ne-am minunat de splendorile înșirate de-o parte și de alta a graniței dintre Austria și Germania. În Germania am admirat frumusețea clădirilor pictate din orasul bavarez Garmisch-Partenkirken și renumitele castele Neuschwanstein și Hohenschwangau (cele mai vizitate obiective turistice ale Germaniei). 

Bavaria

Castelele Neuschwanstein și Hohenschwangau Bavaria. orașul Garmisch-Partenkirken și lacul Eibsee

În Austria ne-am urcat pe vârful Zugspitze (2962 m) dar l-am admirat și de jos, ne-am plimbat printre lacurile din apropierea localității Ehrwald, ne-am minunat de cel mai lung lung pod pietonal suspendat din lume situat în localitatea Reutte. La întoarcere o oprire în Innsbruck a fost binevenită.   

4. Parculul Naţional Hohe Tauern, despre care am scris aici. Cele 2 zile petrecute în acest parc ne-au dat prilejul să ne încadrăm în armonia frumuseților făcute de bunul Dumnezeu dar și printre lucruri la care oamenii și-au adus aportul cu măiestrie. Cascada Krimml și alte cascade jucăușe, ghetarul Kitzsteinhorn și ghetarul Pasterze, munți sculptați artistic cu vârfuri de peste 3000 m care din loc în loc ating cerul, râuri, lacuri si flori multicolore au fost minuniile naturii care ne-au încărcat sufletul cu frumusețe. Drumuri șerpuitoare la 2570 m altitudine, telecabine moderne si restaurante cocoțate la 3000 m, pensiuni împodobite cu flori sunt lucrurile la care omul organizat și-a adus contribuția și  care ne-au impresionat fără măsură.

Utile

  • Cazare: rezervarile le-am facut pe: Booking  la prețuri cuprinse între 43-58 Euro/camera 2 pers/noapte (1 noapte la Budapesta, 3 nopti la Gossau. 3 nopti la Ehrwald, 1 noapte in Neukirchen am Großvenediger, 1 noapte în Fusch an der Glocknerstraße, 1 noapte Klingfurth). Pentru rezervari accesati aici: Booking 
  • Transport: vigneta-10 Euro Ungaria/10 zile și 8 Euro-Austria/10 zile,                                   combustibil: aprox 1,2 Euro/litru
  • Obiective turistice:

             – Panorama Obertraun-  5 degete – aici,

             – vapor pe lacul Hallstatt, intre Obertraun și Hallstatt: 12 Euro dus/întors,

               – mina de sare de la Hallstatt: aici 

                -Cascada Krimml:  aici,

                -telecabina Kaprun -Ghetarul Kitzsteinhorn:  aici ,

                  -Soseaua alpina Großglockner-Hochalpenstraße:  pret, program, informatii: aici

  • Obiective turistice sunt numeroase și destul de costisitoare dar fiecare poate să le aleagă în funcție de preferințe și de buget. Noi am ales doar cateva obiective despre care am citit acasa si pe care ne-am dorit neapărat să le vedem. In schimb natura este generoasa si in general gratis. O plimbare  libera  în natura s-a dovedit ca poate fi la fel de încântătoare ca un obiectiv scump.      

Despre regiunile vizitate gasiti in articolele de mai jos:


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *