La umbra varfului Zugspitze-Tirol si BavariaDupa ce ne-am oprit in cateva locuri din zona Salzkammergut, despre care am scris aici: , am vrut sa cunoastem si alte puncte de pe harta Austriei , puncte care s-au transformat in fluturi  care au zburat spre inimile noastre unde s-au si ascuns si s-ar putea  sa nu mai plece multi ani de-acum in colo. Astfel, Varful Zugspitze, este un obiectiv deosebit si totodata punctul de plecare spre alte obiective minunate ale  Austriei si Germaniei.

1.Varful Zugspitze  (2.962 m)

Masivul Zugspitze  face parte din lantul Mieming şi Wettersteingebirg, cel mai inalt varf este varful Zugspitze cu altitudinea de 2.962 m. 
Ne miram ca noi oamenii suntem atat de subiectivi in privinta judecatii asupra semenilor nostri.  Un om poate fi respectat in satul lui pentru ca se descurca singur si  s-a ridicat de cate ori a cazut dar de cele mai multe ori, pe acelasi om, nu-l bagam in nicio seama din cauza ca  nu are vreo functie insemnata sau poate nu are o anumita avutie, „O corabie care pare mare pe fluviu, devine mică pe mare; o carmă ce este mare pentru o corabie este mică pentru alta”-Seneca.
Dar chiar si Zugspitze are parte de judecati. Este cel mai laudat in Germania (pentru ca este cel mai inalt munte din tara) dar pentru Austria este doar al cincilea  si nu-nseamna mare lucru.
Totusi, oare Zugspitze nu ofera acelasi spectacul minunat atat privit de jos cat si daca ajungi pe varful lui, din orice parte te-ai afla sau te-ai uita?
Accesul pe varful muntelui se poate face abordand diferite trasee, dar si cu telecabina din Austria sau tren, cremaliera  si telecabina din Garmisch-Germania. Noi am urcat cu telecabina din Ehrwald, care  ne-a urcat in doar cateva minute pe misteriosul munte.
Varful Zugspitze
Aici , pe varf de munte sunt restaurante, muzee , statui, o capela   si multe puncte de belvedere  care permit panorame impresionante.  Din nou ( se intampla atanci cand urcam cu telecabina) nu am avut sentimentul intens de multumire si reusita ca am ajuns pe varf catarandu-ne pe stanci sau ghetar dupa multe ore de urcus dar am savurat cu aceeasi intensitate frumusetea peisajeler care se etalau in fata noastra orinde ne uitam spre Germania, spre Austria sau spre Elvetia. 

Suntem suspendati intre Austria si Germania si admiram frumusetea piscurilor din partea Germaniei precum si   lacul Eibsee de culoare turcoaz.

Vedere de pe Varful Zugspitze Lacul Eibsee-Germania

Aici, suntem deasupra norilor si a sutelor de piscuri de cristal care se insira inspre Austria si Elvetia.

Vedere de pe Varful Zugspitze

Ne-ntoarcem privirea si admiram peretii stancosi  ai muntelui dar si frumosul sat din Tirol, satul Ehrwald care ne-a gazduit pentru 3 zile.

Vedere din telecabina Zugspitze spre Ehrwald

2.Ehrwald

Localitatile aflate la umbra marilor munti au un farmec aparte. Aceasta pentru ca peretii muntilor asigura decorul pentru un cadru natural deosebit. Razele soarelui patrund prin peretii muntilor, selectiv, dandu-le acestora, o lumina aparte. Noi ne trezeam dimineata, in Ehrwald  cu privelistea pe care am surprins-o, in fotografia de de mai jos.

Ehrwald este, deci  o lacalitate aflata la altitudinea de 1000 m strajuita de masivul Zugsitze la fel cum este Charmonix-ul pazit de  maretul Mont Blanc. Noi ne-am bucurat de linistea si frumusetea statiunii,cu biserici, cabane incaracte  de flori si munti minunati invaluiti in nori sau chiar in curcubeu,

De asemenea, din Ehrawald  sau din localitatile adiacente (Biberwier, Lermoos) se pot face numeroase drumetii printre munti si lacuri, drumetii care asigura alimentarea sufletului cu peisaje minunate.

3.Biberwier

NoI am ales un circuit al lacurilor. Astfel de  la Hotelul  Alpina Regina din Biberwier (aici am ajuns cu autobuzul luat din centrul localitatii Ehrawld) am pornit intr-un tur al lacurilor care ne-a asigurat vreo 4 ore de admirat natura de o frumusete greu de descris in cuvinte. Am urmat indicatoarele  si in vreo patruzeci minute am  ajuns la primul lac Mittersee, un lac aflat intr-un peisaj idilic deosebit.

Mittersee Tirol

Mittersee Tirol

Mittersee Tirol

Continuam traseul prin padure, printre izvoare, brazi, munti timp de vreo ora si jumatate ajungem la lacul Blindsee, un lac aflat sub un munte impadurit si deosebit de frumos.

Blindesee

Blindesee-Tirol

Admiram frumusetea lacului Blindesee ocrotit de umerii  muntilor din jur, trecem pe langa el pana la un drum public pe care il tranversam. Urmam in continuare indicatoarele si incet, incet ajungem la cel de-al treilea lac, Lacul Weisensee, un lac la fel de frumos aflat intr-un peisaj idilic.

Weisensee-Tirol

Astazi 1 iulie 2016, Zugspitze  ne-a fost ghid. In prima parte a zilei l-am vizitat la el acasa si in a doua parte a zilei ne-a privit de sus in timp ce noi ne plimbam printre lacuri de peruzea. Dar ziua nu s-a incheiat. Mai vrem sa vedem si orasul Garmisch-Partenkirken din Germania, aflat si el in umbra maretului munte. 

4.Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen este un oras din Germania aflat la poalele frumosului varf Zucspitze. Din Ehrwald unde eram cazati, am luat trenul si intr-o jumatate de ora am ajuns in acest oras de poveste minunat cu casute, magazine si restaurante pictate si  biserici vechi, incadrate perfect de  peretii misteriosi ai muntiilor .

Orasul este o  expozitie de pictura cu piese deosebite, vechi dar nedistruse de timp si de ploaie care infatiseaza aproape totul despre viata si indeleticirile locuitorilor lor din cele mai vechi timpuri.

5.Podul suspendat din Reutte

La granita dintre Austria si Germania , in localitatea Reutte din Austria exista cel mai lung lung pod pietonal suspendat din lume. Acesta are 406 m lungime, o latime de 1,2 m si o inaltime maxima fata de sol de 113 m si face legatura intre doua foste cetati aflate pe versanti opusi. Tranversarea podului te incarca cu emotie si aventura.

Podul suspendat Reutte -Austria

Podul suspendat Reutte -Austria

6.Castelul Neuschwanstein si Castelul Hohenschwangau

Castelele se afla localizate in satul Hohenschwangau  si se ivesc ca niste cununite pe coamele dealurilor. Cadrul natural in mijlocul carora sunt pozitionate  le fac parca desprinse din filme, Pe langa aceasta si arhitectura este ca a unei bijuteri slefuite de artisti priceputi. Nu am calitatile necesare sa pot descrie  frumusetea arhitecturii acestor castele dar pot spune ca ramai uimit de fiecare colt sau ramura a acestora de parca am fi aterizat intr-o lume de basm.

Castelul Neuschwanstein a fost construit in anii 1869-1884 de catre Ludwig al II-lea din averea personala, ca un omagiu adus compozitorului Ricard Wagner. Arhitectura castelulului este in stil romantic-renascentist.

Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein

Castelul Hohenschwangau  este un palat construit intre anii 1833-1837 si a constituit resedinta de vara pentru familia regala a Bavariei, regele Maximilian, regina Maria si fii sai Ludovic si Otto care au devenit si ei mai tarziu, regi.

Castelul Hohenschwangau

Ne-am minunat de frumusetea arhitecturii acestor castele invaluite in misterul regilor care l-au locuit dar si de minunatiile cadrului natural din jurul lor. Plimbarea din parcarea de la baza dealului si pana la Castelul  Neuschwanstein  pe un drum serpuitor printr-o padure depasiti din cand in cand de cate-o trasura care transportau turistii mai comozi, ne-au transpus intr-o lume veche. De la primul castel si pana la castelul Hohenschwangau drumul a fost idilic printre copaci si lacuri. Punctele de belvedere de pe drum ne-au permis sa mai admiram castelele dintr-o parte sau alta plasate in varful dealului precum coroanele pe capul imparatilor.  

Castelele ne-au incantat,  isi merita locul de cele mai  vizitate obiective turistice din Germania si de obiective inscrise in patrimoniul UNESCO.

7.Fussen

Fussen este asezat la poalele castelelor la o altitudiine de 808 m fiind considerat cel mai inalt oras din Bavaria. Este inceputul traseului rutier romantic care ince[e aici si continua pana in Wurzburg, pe o distanta de 360 Km. O plimbare pe stradutele frumos aranjate cu cladiri vechi si colorate, flori si statui ne transpun intr-o lume magica, in care ne-am dori sa traim si acasa.

Fussen-Bavaria

Fussen-Bavaria

Basilica Lechhalde (stanga). Castelul Hohes Schloss (dreapa-sus) si Basilica St. Mang (dreapta-jos)

Basilica Lechhalde (stanga). Castelul Hohes Schloss (dreapa-sus) si Basilica St. Mang (dreapta-jos)

Basilica St. Mang din Fussen, Basilica Lechhalde (1748 m), castelul-cetate Hohes Schloss sunt cateva obiective deosebite ale orasului care iti incarca sufletul cu emotie.

9.Innsbruck

Innsbruck este la vreo 70 de km de inaltul munte. Dare slabe de umbre  aruncate de pe varful  Zugspitze ating muntii Karwendel si  Patscherkofel si se resfrang asupra  orasului, dandu-i acestuia  o lumina aparte.

Acoperisul de aur, construit din 2657 din placute din cupru aurite a fost adaugat in anul 1500 cladirii care era locuinta imparatului Maximilian si care permitea acestuia sa urmareasca viata stradala din principala strada a urasului, ne-a incantat si pe noi. O plimbare printre stradutele inguste si pietruite, printre cladiri baroce cu fatade deosebite si a bisericilor incarcate de fresce valoroase, pe acorduri de famfara ne-au portat intr-o lume  medievala .

Varful Zugspitze este un obiectiv deosebit de frumos care ofera privelisti deosebite atat inspre Germania cat si inspre Austria iar obiectivele turistice din apropierea lor pe care le-am vizitat noi au fost minunate , Desigur sunt mult mai multe loxuri de vizitat in aceasta zona , dar noi atat am apucat sa vedem in cele 2 zile cate am alocat acestei zone.

Noi am continuat calatoria prin Austria, in Parcul Național Hohe Tauern un loc inbuibat de locuri minunate.

 UTILE

Cazare: Daca rezervati pe aceasta pagina, la sfarsitul sejurui, veti primi 10 % inapoi (pentru prima rezervare). Clic  Daca rezervati pe aceasta pagina, la sfarsitul sejurului, veti primi 10 % inapoi (doar pentru prima rezervare): aici BOOKING   


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *