Cheile Cibinului si Valea Raului Mare -Pe biciclete prin muntii Cindrel


Informatii pe scurt

Obiectivele din Muntii Cindrel: Lacul Gura Raului, Cheile Cibinului, Raul Mare

Marcaj:

Touristik Label - 12 baraj Gura Râului (La Pisc) – Cheile Cibinului – Canton Silvic Niculeşti -Cabana Z (distanta 14 Km, urcare 944 m – Cabana Z – Punctul X (Km 24 de la Barajul Gura Raului)+intoarcerere pe acelasi traseu cu o abatere pe drumul ce urca spre Paltinis

Distanta:24 km x 2

Diferenta de nivel: 900 m

______________________________________________________________________

Filmul video al drumetiei noastren in Muntii Cindrel

Daca va place, va rugam sa va abonati la canalul nostru de Youtube ! SUBSCRIBE!

Canalul de Youtube: Peisajele călătorului

Povestea nostra si calatorii

Astazi ne-am gandit sa facem cunostinta cu Muntii Cindrel si cele mai reprezentative locuri ale acestui, precum Varful Cindrel si Lacul Iezerul Mare. Dar ploaia care nu se mai oprea, in ciuda prognozelor, si drumul inchis spre Paltinis, din cauza turului ciclist al Sibiului, de unde ar fi trebuit sa pornim pe traseu, ne-au obligat sa reconfiguram traseul.

Si l-am reconfigurat!

Pornim de la Barajul Gura Raului si admiram imensitatea lacului dar mai ales vegetatia plina de viata din jur si care acum isi trimitea spre cer aburii ploii care a tot cazut de cateva zile. Barajul de la Gura Râului a fost construit între 1973 și 1980, are o suprafață de 68 de hectare și alimentează cu apă potabilă orașul Sibiu.

De la barajul Gura Raului o luam spre Cheile Cibinului . Vreo 2 Km am pedalat prin aceste chei uimiti de spectacolul oferit de stancile inalte intrerupte de cascade si paraiase.

La urmatoarea intersectie, nu mergem in stanga spre Paltinis ci urmăm drumul forestier din partea dreaptă pe Valea Râului Mare care ne devine unicul tovaras de drum. Ba nu, ne-am intalnit cu o cireada de vaci pazita de un om si inconjurata de vreo 8 caini care nu s-au sfiit sa ne latre.

Râul Mare este unul din cele două brațe (alaturi de Raul Mic) care formează raul Cibin si care izvoreste din Lacul Iezerul Mare.

De la intersectie continuăm să urcăm pe drumul forestier, trecem pe lângă grupul de cabane Crăciuneasa şi cantonul silvic Crăciuneasa după care ajungem la cantonul silvic Niculeşti, pe care il lasam in spate si ne continuam drumul.

Melodia apei involburate si peisajele din jur au facut ca pedalatul nostru sa fie o placere, o incarcare cu ganduri bune si eliberatoare. Apa care curge rapid, croindu-si drumul uneori drept, alteori sinuos, stancile reci dar care permit florilor sau chiar copacilor sa creasca din ele ne dau speranta ca orice este posibil si intotdeauna se vor gasi solutii pentru situatiile mai dificile din viata noastra.

Nu eram pregatiti cu orientarea, planul de acasa era sa ucam pe Iezerul Mare de la Paltinis, semnal internet nu pre aveam, asa ca incercam sa mergem spre Lacul Iezerul Mare dupa harile off-line, pe care le aveam descarcate doar partial.

Ajungem intr-un punct (dupa 24 de km de la plecarea de la Barajul Gura Raului) in care trebuia sa trecem raul printr-un vad. Acum, din cauza ploilor abundente din ultimul timp, trecerea era destul de dificila. Aceasta mica piedica impreuna cu drumul in urcare accentuata printre brazi, in salbaticie pura, la o ora destul de tarzie ne-a facut sa ne intoarcem.

Am mai stat cateva minute sa admiram spectacolul raului si apoi ne intoarcem in Gura Raului pe acelasi traseu ducand cu noi acasa putin din frumusetea Muntilor Cindrel la care speram sa ne intoarcem curand.

UTILE

Inchirieri biciclete: aici

Cazare: Zona Sibiului are multe hoteluri si pensiuni pentru toate posibilitatile, BOOKING-ul este cea mai sigura metoda de rezervare, comparere peturi si revieuw-uri, puteti rezerva aici

Facebook Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.